dilluns, 27 de març de 2017

Repoblació d'alzines

Avui hem fet el mateix itinerari que férem l'any passat i definitivament, hem perdut les alzines que sembràrem. Aquest és un fet normal a la vida d'un bosc. Pocs exemplars joves arribaran a ser adults.

També hem donat per finalitzada l'activitat que ens ha duit més temps en aquest cicle: sembra, germinació, custòdia i repoblació d'alzines. Enhorabona a en/na: Marcel, Tomeu, Júlia, Àfrica, Petra, Jade, Núria, Noa, Marc A, Biel, Albert i Javi.


Avui també volem agrair la companyia d'en Llucià, Antoni i Bàrbara que ens han acompanyat. A més a més, en Llucià ens ha explicat com surar una butzeta de gorrió de forat.

diumenge, 26 de març de 2017

A la recerca de les alzines perdudes..

Au idò! Demà comprovarem com estan les alzines que vàrem sembrar el curs passat i en sembrarem de noves. Les trobarem?


dimarts, 21 de març de 2017

Els ropits ja se'n van...

Recordau aquell vídeo del viatge del ropit quan venia a visitar-nos? Idò ara ja se'n torna a llocs més fresquets...Mirau quina notícia que ha aparegut al Diari de Mallorca


dimarts, 14 de març de 2017

Foc verinós

Na Rebeca, educadora d'Amics de la Terra Balears, ens ha visitat per xerrar de la problemàtica del canvi climàtic i ens ha mostrat el següent documental per denunciar la crema il·legal de gas durant l'extracció de petroli i de les conseqüències ambientals de l'extracció del cru en el Delta del Níger. Seria interessant que el véssiu a casa... (Està en anglès, però podeu activar els subtítols)


divendres, 3 de març de 2017

Tutorització alumnat de primer

Per finalitzar el projecte de l'aigua, els alumnes de 6èA vàrem elaborar unes maquetes per explicar els sistemes hidràulics de captació i aprofitament. Abans, fèrem un disseny de com havia de ser el sistema que havia triat cada grup.

Una vegada exposada la feina, els alumnes de primer ens demanaren que els hi explicàssim. Els grans fèrem de mestres dels més petits! Aquí podeu veure les imatges. Per acabar, ens han enviat el seu treball de les explicacions que els hi hem fet. Tota una experiència!